Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, Tacikistan Cumhuriyeti’nin önerdiği kararı kabul etti

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, Tacikistan Cumhuriyeti’nin önerdiği kararı kabul etti
07.09.2023
A+
A-

 

 

 

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, Tacikistan Cumhuriyeti’nin önerdiği kararı kabul etti

.2023

Öncesi
Sonraki

 

 

1 Eylül 2023 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, “Uluslararası On Yıllık Eylem Hedeflerinin Uygulanmasının Ara Dönem Kapsamlı Gözden Geçirilmesine İlişkin Birleşmiş Milletler Konferansının Takibi, “Sürdürülebilir Kalkınma için Su” başlıklı bir kararı kabul etti. 2018-2028 Tacikistan Cumhuriyeti, Hollanda Krallığı ve Senegal Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa kolaylaştırılmıştır.

 

 

 

 

Başlangıçta bu girişim, 22-24 Mart 2023’te New York’ta düzenlenen BM Su Konferansı sırasında Ulusal Barış ve Ulusal Birlik Kurucusu – Ulusun Lideri, Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ekselansları Emomali Rahmon tarafından önerildi.

Kararda, özellikle gelişmekte olan ülkeler için 2030 Gündemi’nin su ve sanitasyonla ilgili amaç ve hedeflerinin uygulanması için her düzeyde uluslararası işbirliğinin güçlendirilmesinin önemi vurgulanıyor.

 

 

 

Geçerli paragrafta, bu karar, BM 2028 Su Konferansı’nın Tacikistan’da toplanmasına ek olarak, 2026’da Sürdürülebilir Kalkınma Hedefinin Uygulanmasını Hızlandırmak için BM Su Konferansı’nın da toplanmasına karar veriyor.

 

 

 

Ayrıca, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, Genel Sekreterden, Genel Kurul’un yetmiş sekizinci oturumunun bitiminden önce Üye Devletlerle istişarede bulunarak Birleşmiş Milletler sistem çapında bir su ve sanitasyon stratejisi sunmasını talep etmektedir.

 

 

 

Tacikistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın sosyal medyadaki resmi sayfaları:

Facebook’tayız : www.facebook.com/mfa.tj _

Twitter’dayız : twitter.com/MOFA_Tajikistan _

Instagram’dayız : instagram.com/mfa_tjk _

Birleşik Milletler

kaynak:https://mfa.tj/en/main/view/13259/the-united-nations-general-assembly-adopted-a-resolution-proposed-by-the-republic-of-tajikistan

 

 

REKLAM ALANI