Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

“Birleşik Rusya” Çeçen Cumhuriyeti okullarında sağlık dersleri verdi

“Birleşik Rusya” Çeçen Cumhuriyeti okullarında sağlık dersleri verdi
04.02.2024
A+
A-

“Birleşik Rusya” Çeçen Cumhuriyeti okullarında sağlık dersleri verdi
2024,

Dünya Kanser Günü’ne denk gelecek şekilde zamanlandılar
Birleşik Rusya aktivistleri “ Sağlıklı Gelecek ” parti projesi üzerine dersler düzenledi .

Tıp uzmanlarının verdiği derslere Grozni ve Argun, Grozni, Nozhai-Yurtovsky, Achkhoy-Martan, Gudermes, Urus-Martan, Nadterechny, Naursky, Shelkovsky, Shatoy, Sernovodsky ve Vedeno bölgelerinde yaklaşık 1,5 bin öğrenci katıldı.

Naursky bölgesi yerel hemşiresi Tamara Abulkadyrova, “Görevimiz onkolojinin ne olduğunu, hastalığın ilk belirtilerinin neler olduğunu, zorunlu sağlık sigortası sistemi kapsamında onkolojik hastalıkların erken teşhisi için hangi yöntemlerin mevcut olduğunu aktarmaktır” dedi.

Birleşik Rusya’nın Çeçen bölge şubesinin yürütme kurulu başkanı Adlan Dinaev’e göre , halk programının uygulanması kapsamında parti, hastalıkları önleme ve hastalıkların erken teşhisini amaçlayan programlara büyük önem veriyor.

“Temel sağlık hizmetlerine, uzman onkologlarla konsültasyonların bulunmasına, tıbbi muayeneler sırasında nüfusun kapsamının arttırılmasına ve en iyi uzmanların dahil olduğu kanserle mücadeleye yönelik ulusal bir programın uygulanmasına özellikle dikkat ediliyor. Erken aşamalarda tespit arttı, bu da hastalığın en başında zamanında tedavi edilmesini sağlıyor” diye açıkladı Adlan Dinaev.

Birleşik Rusya partisinin “Sağlıklı Gelecek” projesi vatandaşlara yüksek kaliteli ve uygun fiyatlı tıbbi bakım sağlamayı, yüksek teknolojili tıbbi bakım sisteminin daha da iyileştirilmesini sağlamayı ve sağlıklı bir yaşam tarzının teşvikini güçlendirmeyi amaçlıyor. Projenin ana yönlerinden biri ayakta tedavi ve yatarak tedavi gören çocuk sağlık kuruluşları sisteminin daha da geliştirilmesi, okul hekimliği sisteminin hedeflenen gelişimi ve çocuk nüfusunun sağlığının korunmasıdır.

Hoparlör
Dinaev Adlan Alamadovich
Dinaev Adlan Alamadovich
BİRLEŞİK RUSYA Partisi Çeçen bölge şubesi Bölgesel Yürütme Komitesi Başkanı, BİRLEŞİK RUSYA Partisi Çeçen Bölge şubesi Sekreter Yardımcısı, IV. Toplantı Grozni Şehir Duması milletvekili, Bölgesel Siyasi Konsey Başkanlığı Üyesi BİRLEŞİK RUSYA Partisi Çeçen Bölge Şubesi Başkanı
#Dinaev
#Çeçen Cumhuriyeti
#bölgeler
#partiprojeleri
#sağlıklıgelecek
#onkolojik hastalıklar
#sağlıkdersleri
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/edinaya-rossiya-provela-uroki-zdorovya-v-shkolah-chechenskoj-respubliki

 

 

REKLAM ALANI