Bekir Ayaz alt klasman Hakem sorunları için Hakem Serkan Pınar ile bir araya geldi.
Uluslararası Sporcu Sendikası Genel Başkanı Bekir Ayaz ile Hakemlerin Sorunları Üzerine Görüşme Gerçekleştirildi
C klasman hakemi Serkan Pınar, Uluslararası Sporcu Sendikası (US-SEN) ailesine katılarak, Genel Başkan Bekir Ayaz ile bir araya geldi. Gerçekleşen görüşmede hakemlerin yaşadığı sorunlar, özlük hakları ve mesleki gelişim süreçleri ele alındı.
Bekir Ayaz: “Hakemlere Karşı Güven Sorununu Aşacağız”
US-SEN Genel Başkanı Bekir Ayaz, hakemlerin karşılaştığı zorluklara dikkat çekerek, futbol kamuoyunun hakem kararlarından önce Federasyon ve Hakem Kurulu’nun aldığı kararlara güvenmediğini vurguladı.

“Hakemlerin ‘hata’ yaptığına, Federasyon ve Hakem Kurulu’nun ise ‘yanlış’ işler yaptığına dair yaygın bir algı var. Oyunun kuralları değişiyor ama sahada hakem algısı değişmiyor. Bu sorunun önüne geçmek için daha şeffaf ve güvenilir bir yapı oluşturacağız.”
Torpilsiz ve Adil Klasman Yükseltilmesi Şart
Görüşmede, hakemlerin kariyer planlamalarının adil ve liyakat esasına dayalı olması gerektiği de gündeme geldi. Torpilin önüne geçilmesi, liyakat sahibi hakemlerin hak ettikleri klasmanlara yükseltilmesi gerektiğini belirten Ayaz, bu konuda US-SEN’in önemli bir rol üstleneceğini ifade etti.

“Hakemlerimizin özlük haklarının korunması, adil ve şeffaf bir kariyer planlamasına sahip olmaları için elimizden gelen desteği sağlayacağız. Hakemlik sisteminde liyakat esas alınmalı ve klasman yükselmeleri objektif kriterlere göre belirlenmelidir.”
US-SEN, sporun tüm paydaşlarına destek vermeye devam ederken, hakemlerin mesleki haklarını korumaya ve adaletli bir sistem oluşturulmasına yönelik çalışmalarına hız vereceğini açıkladı.
ABDULLAH YİĞİT-ANKARA
По Народной программе «Единой России»-2021 в селе Татарстана построили площадку для сдачи нормативов ГТО
Yaroslavl’da, “Rusya’nın Gücü” maratonunun bir parçası olarak, engelli bireyler için bir satranç ve dama turnuvası düzenlendi
13. AB-Orta Asya Yüksek Düzeyli Siyasi ve Güvenlik Diyaloğuna Katılım
OSMANLI ÜLKÜ HAREKETİ FEDERASYONU TEŞKİLAT BAŞKANI MUSA APAYDIN: “TERÖRSÜZ TÜRKİYE HEDEFİNİ DESTEKLİYORUZ”
Lipetsk Oblastı’ndaki Yelets şehrinde, Alexander Karelin spor okullarının öğrencileri için bir ustalık sınıfı düzenledi
Kuzey Kafkasya Askeri Bölgesi Kahramanı anısına, Tarihi Bellek parti projesi kapsamında Nizhny Novgorod’da bir duvar resmi dikildi