Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

BAŞKAN BEYAZGÜL, URFA’YA “ŞANLI” UNVANI VERİLİŞİNİN YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI

BAŞKAN BEYAZGÜL, URFA’YA “ŞANLI” UNVANI VERİLİŞİNİN YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI
22.06.2021
A+
A-

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Urfa’ya ‘Şanlı’ unvanının verilişinin 37. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Beyazgül mesajında “Urfa’nın yüksek bir ruh ve şuurla tarihe geçen unutulmaz bir destan yazmıştır” dedi.

Başkan Beyazgül, mesajında şu ifadelerine yer verdi: “Bundan bir asır önce döneminin en güçlü ordularıyla Urfa topraklarına göz dikenlere karşı; cesur Urfa halkı, yüksek bir ruh ve şuurla tarihe geçen unutulmaz bir destan yazdı. Bu destanın nişanesi olan “Şanlı” unvanının bugün 37. yıldönümünde, o dönem kahramanca vatan savunmasında canını ortaya koyarak ebediyete irtihal eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum”

“11 Nisan 1920’de çok kısıtlı imkânlarla işgalcileri vatan topraklarından püskürterek şanlı bir tarih yazan Urfa halkı, Kurtuluş savaşında gösterdiği kahramanlıklar neticesinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından önce 1984’te “Şanlı” unvanı, sonra 2016’da “İstiklal Madalyası” ile onurlandırılmıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Urfa’nın evlatlarına verilen bu kadirşinaslık tarih boyunca bir taç olarak şerefle taşınacaktır. 1984 yılında ilimize verilen Şanlı unvanının tekrar hayırlı olmasını diliyor, vatanı için canını feda etmiş tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, hemşerilerimize de hayırlı ömürler diliyorum.” İfadelerine yer verdi.

REKLAM ALANI