Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Barış Pınarı Harekâtı İki Yaşında

Barış Pınarı Harekâtı İki Yaşında
10.10.2021
A+
A-

Barış Pınarı Harekâtı İki Yaşında

Barış, güven ve huzur için büyük bir kahramanlık ve fedakârlıkla icra edilen Barış Pınarı Harekâtı’nın 2’nci yıl dönümünde; Kahraman Şehitlerimize Allah’tan rahmet, Kahraman Gazilerimize de sağlıklı ve mutlu uzun ömürler diliyoruz.

09 Ekim 2019 günü saat 16.00’da başlayan harekât ile terör hedefleri havadan vuruldu. Mütakiben başlatılan kara harekâtı ile Mehmetçik teröristlerin inlerine girerek kapsamlı bir terör temizliği yaptı.

Harekâtın amacı; hudutlarımızın güvenliğini sağlamak, güneyimizde terör koridoru oluşturulmasını engellemek, yerinden edilmiş Suriyeli kardeşlerimizin evlerine ve topraklarına dönüşlerini sağlamaktı.

– 605 yerleşim yeri teröristlerden temizlenerek kontrol altına alındı.

– 200.000’e yakın Suriyeli kardeşimiz güvenli ve gönüllü olarak topraklarına, köylerine geri döndü.

– Sivillerin hayatını tehlikeye atan mayın/EYP’ler ile sığınak ve tüneller teker teker imha edildi.

– Teröristlerin mevzi haline getirdiği mevcut 87 cami ve 7 kilise kurtarıldı, bakım ve onarımları yapılarak yeniden hizmete açıldı.

– Teröristlerin büyük zarar verdiği 464 okul Mehmetçiklerimizin çalışmalarıyla tamir edilerek yeniden eğitime açıldı.

– Mehmetçiklerimizin çalışmalarıyla tamir edilen okullarda 35.000 öğrenci yeniden eğitimlerine başladı ve devam ediyor.

Bölgenin terörden temizlenmesi için 17 Ekim’de ABD ile 22 Ekim’de de Rusya ile mutabakatlar imzalandı. Terörle mücadele için Türkiye’ye verilen ve yerine getirilmeyen sözlere rağmen PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütleri ile mücadelemiz kararlılıkla devam ediyor, devam edecek!

Kaynak:https://www.msb.gov.tr/SlaytHaber/9102021-78722

REKLAM ALANI