Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Bakan KASAPOĞLU Diyarbakır’da ‘Piraziz Parkı Açılış Töreni Ve Uçurtma Festivali’ne Katıldı

Bakan KASAPOĞLU Diyarbakır’da ‘Piraziz Parkı Açılış Töreni Ve Uçurtma Festivali’ne Katıldı
06.06.2021
A+
A-

Bakan KASAPOĞLU Diyarbakır’da ‘Piraziz Parkı Açılış Töreni Ve Uçurtma Festivali’ne Katıldı

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Bu güzel coğrafyanın temiz kalpli, iyi niyetli insanları, kötü niyetli şer odaklarına karşı dur mesajını, baharın, aydınlığın güçlü mesajını verecek. Hep birlikte bu istismarcılara, bu kötü niyetlilere hiçbir evladımızı yar etmeyeceğiz onun mesajını veriyoruz.” diye konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Piraziz Parkı Açılış Töreni ve Uçurtma Festivali’nde yaptığı konuşmada, “Bu güzel coğrafyanın temiz kalpli, iyi niyetli insanları, kötü niyetli şer odaklarına karşı dur mesajını, baharın, aydınlığın güçlü mesajını verecek. Hep birlikte bundan sonra bu istismarcılara bu kötü niyetlilere hiçbir şekilde hiçbir evladımızı yar etmeyeceğiz onun mesajını veriyoruz.” dedi.

Diyarbakır’ın Hani ilçesinde Piraziz Parkı Açılış Töreni ve Uçurtma Festivali, Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başladı.

Bakan Kasapoğlu, törende yaptığı konuşmada, gençlerin yarınlarını nasıl daha güçlü kılabileceklerine yönelik çalıştıklarını, havuzlarıyla salonlarıyla semt sahalarıyla, futboluyla, basketboluyla, voleyboluyla, tenisiyle her alanda yeni bir süreci başlattıklarını söyledi.

Bakanlık olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gençler için her imkanı seferber etmekten bir adım geri durmayacaklarını belirten Bakan Kasapoğlu, gençlerin insanlığın, mazlum milletlerin, gönül coğrafyasının umudu olduğunu kaydetti.

Gençleri yarınlara daha güçlü ve donanımlı, bilimde, sanatta, edebiyatta, sporda, kültürde her alanda güçlü hazırlamanın görevleri olduğunu anlatan Bakan Kasapoğlu, bu yüzden Hani’de bulunduklarını bildirdi.

Buradan kardeşliği, sporun evrensel gücünü, çocukların ve gençlerin yarınlara güçlü yürüyüşünü haykırdıklarını aktaran Bakan Kasapoğlu, Türkiye’nin dört bir yanından gelen yamaç paraşütçülerinin sahada en güzel şekilde o mesajı vereceğini dile getirdi.

“İstismarcılara, kötü niyetlilere hiçbir şekilde hiçbir evladımızı yar etmeyeceğiz”

Çocuklarla birlikte uçuracakları uçurtmalarla kardeşliğin, bir arada olmanın güçlü mesajını vereceklerini ifade eden Bakan Kasapoğlu, şöyle dedi:

“Özgürlüğün mesajını verecek. Bu güzel coğrafyanın temiz kalpli, iyi niyetli insanları, kötü niyetli şer odaklarına karşı dur mesajını, baharın, aydınlığın güçlü mesajını verecek. Hep birlikte bundan sonra bu istismarcılara bu kötü niyetlilere hiçbir şekilde hiçbir evladımızı yar etmeyeceğiz onun mesajını veriyoruz. Birkaç hafta önce Cudi’de tenis turnuvasını düzenledik. Raket sesleri vardı Cudi’de, kardeşlik mesajı vardı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen gençlerin kaynaşması vardı. Ondan önce Hakkari’de Zap suyunda rafting şampiyonası yaptık. Gençlerimiz sporcularımız bir araya geldiler. İşte sporun birleştiren gücü ile sporun dönüştüren ruhu ile çalışmalarımızı gayretlerimizi daha yukarılara, yükseklere taşıyacağız.”

Diyarbakır’da 3 sporcunun olimpiyatlarda şanlı bayrağı temsil edeceğini bildiren Bakan Kasapoğlu, onlara inandıklarını vurguladı.

“Birlik ve kardeşlik ruhu burada”

Sporun her alanında yeni yıldızları hep birlikte yetiştireceklerini belirten Bakan Kasapoğlu, her türlü imkanı seferber etmeye devam edeceklerine işaret etti.

Burada birlik, kardeşlik tablosunun olduğunu anlatan Kasapoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İşte birlik ve kardeşlik ruhu burada. Biz el ele verdiğimizde bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hiçbir şer odağı duramadı, duramayacak. Ne engel çıkarırlarsa çıkarsınlar. Ne araçlarla ne oyunlarla gelirlerse gelsinler. Hiçbir şekilde kardeşliğimiz, birliğimizin, inancımızın karşısında. Sindiremediler, sindirmeyecekler, engelleyemediler, engelleyemeyecekler. Bu şanlı bayrak, kardeşlik ruhu ilelebet bu coğrafyada payidar olacak. Kardeşliğin gücünü sevginin, şefkatin, merhametin, adaletin, hakkaniyetin gücünü tüm şer odaklarına tüm karanlık odaklara hep birlikte bir olarak haykırmaya devam edeceğiz.”

Bakan Kasapoğlu, uçurtma şenliğini Türkiye genelinde Dünya Çevre Günü münasebetiyle 81 ilde düzenlediklerini aktararak, “Ama biz Hani’yi tercih ettik. İyi ki tercih etmişiz. İyi ki varsınız.” ifadelerini kullandı.

Çocuklarla uçurtma yaptılar

Daha sonra Bakan Kasapoğlu ve beraberindekiler çocuklarla uçurtma yaptı ve paraşütçülerin gösterisini izledi.

Kaynak:https://gsb.gov.tr/haber-detay.html?227

REKLAM ALANI