Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

BAKAN ANDREAS SCHEUER, BENZİN ZAMMIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

BAKAN ANDREAS SCHEUER, BENZİN ZAMMIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI
07.09.2021
A+
A-

ALMAN ULAŞTIRMA BAKANI ANDREAS SCHEUER, BENZİN ZAMMIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI!

Almanya’da iklim koruma paketinin belirlediği hedeflere ulaşılmaması durumunda, bir sonraki Şansölye adaylarına bakılmaksızın önümüzdeki yıl, yakıt fiyatlarında 40 sente varan bir artış söz konusu. Bu artış benzinin litre fiyatının 2 Euro’nun üzerinde olması demek.

Federal Ulaştırma Bakanı Andreas Scheuer, bu konuyla ilgili ilk kez net bir açıklama yaptı: Akaryakıt fiyatının üst sınırı 2 Euro olarak belirlenecek. Henüz 2 Euro sınırından çok uzaktayız. Eğer benzin fiyatı 2 Euro’nun üzerine çıkarsa o zaman siyasiler müdahele etmeli”. Ayrıca şunu da vurguladı: “Almanya’da ham petrol fiyatı üzerinde oldukça büyük bir paya sahip olan vergilerden bütün politikacılar sorumludur.”

Öte yandan Birlik, kırsal alanlarda yaşayan insanları, banliyö sabit ücreti aracılığıyla rahatlatmak istiyor. Bu, akaryakıt fiyatı 2 Euro’nun üzerine çıkarsa, vergi indirimleri uygulanacağı anlamına geliyor. CSU parti lideri Markus Söder, yakın zamanda banliyö ödeneğinde bir artış gündeme getirmişti: “Benzin fiyatı on sent artarsa, banliyö ödeneği bir sent artırılmalıdır”.

Scheuer ayrıca şunları vurguladı: “Geleceğimiz için değişikliğe ve elektromobiliteye ihtiyacımız var. Bu değişikliğe fosil yakıt tüketimini azaltarak başlamalıyız.”

Yeşiller ve SPD bu konuyu seçim kampanyasında gündeme getirdi: “Solcu bir Almanya ile, hareketlilik daha pahalı olacaktır.”

PROF. DR. ABDURRAHİM VURAL- ALMANYA

REKLAM ALANI