Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

AZİZ AKKUŞ `TAN DİYARBAKIR’IN FETHİ KUTLAMA MESAJI

AZİZ AKKUŞ `TAN DİYARBAKIR’IN FETHİ KUTLAMA MESAJI
27.05.2021
A+
A-

Diyarbakırlı Genç Girişimci İş Adamı Aziz Akkuş, Diyarbakır Fethinin 1382. Yıldönümü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Akkuş, mesajından, Bugün, Anadolu’nun İslam’la şereflenmesinin yolunu açan, Peygamberler ve Sahabeler şehri Diyarbakır’ımızın fethinin 1382. Yıldönümünün kutlandığını ifade ederek, “Bereketli topraklarıyla tarihi boyunca nice medeniyetlerin beşiği ve merkezi konumda bulunan Diyarbakır, 639 yılında, Sahabe-i Kiramdan Iyaz Bin Ganem (RA) komutasındaki İslam orduları tarafından feth edilmiş ve Anadolu’nun İslam’la şereflenen ilk beldesi ve açılan kapısı olmuştur.

Fethin gerçekleştiği 27 Mayıs 639 tarihinden bugüne 1382 yıldır ezanın dinmediği Diyarbakır; ilimin, irfanın ve kültürün merkezi olarak, her daim bu değerleri yaşayan ve yaşatan bir şehir olmuştur.

Büyük İslam komutanlarından Halid Bin Velid’in oğlu Süleyman Bin Halid ve 26 sahabenin fetih sırasında şehit düştüğü bu topraklar, Eğil İlçemizdeki Hz. Zülkifl ve Hz. Elyesa peygamberlerin kabirleri, yüzlerce Sahabe ve Hak Dostu Gönül Erlerinin manevi sahipliği ile bugün de gelecekte de İslam’ın bayrak taşıyıcısı şehirlerinden biri olmaya devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, fethi gerçekleştiren ve şehadete eren Sahabe-i Kiramı ve fethin kahramanlarını rahmetle anıyorum. Ruhları şad, makamları cennet olsun” dedi.
ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

REKLAM ALANI