Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

AZİZ AKKUŞ `TAN AHİLİK HAFTASI MESAJI

AZİZ AKKUŞ `TAN AHİLİK HAFTASI MESAJI
13.09.2021
A+
A-

Diyarbakırlı Genç Girişimci İş Adamı Aziz Akkuş, Ahilik Kültür Haftası dolayısıyla yazılı bir kutlama mesajı yayımladı.

Akkuş, Aziz Milletimizin yüzyıllardır sahip olduğu birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunun en somut örneklerinden birisi de Ahilik Teşkilatı’dır. Ahilik Teşkilatı, temelleri Ahi Evran tarafından 13. yüzyılda Kırşehir’de atılmış olan ve toplumdaki yardımlaşma ruhunu geliştiren Türk kültürüne özgü bir teşkilatlanmadır.

Ahilik kültürünün temel prensiplerini kabul eden milletimiz, “Elini, kapını ve sofranı açık tut!” öğretisini benimsemiş ve yardıma ihtiyaç duyan herkesin yanında yer alarak Ahilik geleneğini devam ettirdiğini göstermiştir. Şehrimizde de mevcut meslek kuruluşlarına bağlı tüm esnaf ve sanatkarlarımız Ahilik ilkelerini yaşatma gayreti içerisindedirler. Bununla birlikte, verdikleri emek ve gösterdikleri gayretle halkımıza hizmetlerini dayanışma içerisinde sürdürmektedirler.

Bu duygu ve düşüncelerle, Ahilik Haftası münasebetiyle başta esnaf ve sanatkarlarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımızın Ahilik Haftası’nı kutluyorum.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

REKLAM ALANI