Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

AZİZ AKKUŞ `TAN 23 NİSAN MESAJI

AZİZ AKKUŞ `TAN 23 NİSAN MESAJI
23.04.2021
A+
A-

AZİZ AKKUŞ `TAN 23 NİSAN MESAJI

 

Diyarbakırlı Genç Girişimci İş Adamı Aziz Akkuş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Akkuş , “İstiklalimizin ve bekamızın sembolü, demokrasimizin kalbi, Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 101. yıldönümünü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak–korona virüs salgını nedeniyle arzulanan coşkusuyla olmasa da- büyük bir gururla kutluyoruz.

Bilindiği gibi, Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açılışı; Aziz Milletimizin kendisine dayatılan esaret, küçülme ve dağılma senaryolarını Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde yüksek bir irade ile reddederek dünyada hiç bir milletin başaramayacağı büyük gayret, fedakârlık, azim ve inançla yürüttüğü destansı istiklal mücadelesinin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden sürecin önemli merhalelerinden birisidir.

Büyük Millet Meclisi’nin açılışı aynı zamanda; muazzam bir devleti kısa sürede kaybetmiş, umutsuzluk ve yılgınlık içinde hareketsiz kalmış bir milletin, milli iradenin hâkimiyeti ile nasıl bir sonuca ulaşılabileceğinin de eşi bulunmaz bir örneğidir.

Bu eşsiz örnek, milli birlik ve kardeşlik ruhuyla birbirimize kenetlendiğimizde neleri başarabileceğimizi göstermekte ve bunu her zaman koruyarak sonsuza dek yaşatma sorumluluğunu yüklemektedir.

Bu sorumluluğun da gereği olarak istikbalimizi emanet edeceğimiz genç kuşakların bu bilinçle yetişmesi için Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açılışı gibi önemli günlerin yıldönümlerini birer vesile olarak değerlendirmemiz büyük önem arz etmektedir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu düşünceden de hareketle 23 Nisan 1924’te ’23 Nisan’ gününün bayram olarak kutlanmasına karar vermiş; 5 yıl sonra da bu bayramı çocuklara armağan etmiştir.

Bu millî bayramımız 1979 yılından itibaren bütün dünya çocukları ile paylaşılmaktadır. Dünyada çocuklara armağan edilmiş bu ilk ve tek bayram sayesinde, çocuklar vesilesiyle bütün dünyaya barış ve kardeşlik gibi yüce değerler yayılmaktadır.

Atatürk’ün her konuda güvendiği ve Türk Milletinin yegâne temsilcisi olan Büyük Millet Meclisi’nin açılışı anısına dünyanın en büyük bayramını armağan ettiği Asil Türk Çocukları da, ecdadına layık olmak için Aziz Milletimizin saygınlığına ve büyüklüğüne yaraşır biçimde hareket etmektedirler.

Bu durum bizi şanslı kılan, geleceğe umutla bakmamızı sağlayan en büyük varlığımız olarak kabul edilmektedir.

Bununla birlikte gurur dolu tarihimizin önemli evrelerinden birinin yıldönümünü çocuk bayramı olarak kutlarken çocuklarımızın sağlıklı, sıhhatli, erdemli, bilimi ve teknolojiyi kullanan, bilimin ve aklın yol göstericiliğinde sorunlara çözüm üretebilen, araştıran, sorgulayan, milli, ahlaki, insani ve kültürel değerlerimizi benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan; görev ve sorumluluklarını bilen bireyler olarak yetiştirilmelerinin önemine de dikkatleri çekmek istiyorum.

Özellikle ahlaki ve insani değerlerimiz başta olmak üzere belirtilen bu hususların arzu ettiğimiz hedeflere ve evrensel standartlara ulaşmamız için bize ideal bir zemin sunduğuna yürekten inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta çocuklarımız olmak üzere Aziz Milletimizin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.

Dünyadaki tüm çocuklar için, karşı karşıya bulundukları olumsuzlukların giderildiği, herhangi bir endişeye mahal bırakmayacak biçimde hayatlarını idame edebilecekleri bir dünya temenni ediyorum.

Cumhuriyetimizin kurucusu ve Birinci Büyük Millet Meclisi’nin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve O’nun kahraman silah arkadaşları başta olmak üzere, vatan ve görev uğruna hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi sonsuz minnet, şükran, rahmet ve saygıyla yâd ediyorum.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

REKLAM ALANI