Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı arasındaki konsolosluk istişarelerine ilişkin basın açıklaması

Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı arasındaki konsolosluk istişarelerine ilişkin basın açıklaması
09.03.2024
A+
A-

No:108/24, Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı arasındaki konsolosluk istişarelerine ilişkin basın açıklaması

7 Mart 2024 tarihinde Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı arasında bir sonraki konsolosluk istişareleri Bakü’de gerçekleştirildi.

 

 

 

 

 

İstişarelerin ilk aşaması, Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk Dairesi Başkanı Emil Safarov ve Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk Dairesi Başkanı Hayriye Nurdan Erpulat Altuntash başkanlığındaki heyetlerin katılımıyla gerçekleştirildi. Türkiye Cumhuriyeti İşleri.

 

İstişarelerin ana aşamasında Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Fariz Rzayev ve Yasin Ekrem Serim’in katılımıyla konsolosluk, göç, adalet ve diğer birçok alanda işbirliğinin geliştirilmesine ilişkin görüşmeler gerçekleştirildi. Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı, Türkiye Cumhuriyeti’nden.

 

Görüşmede, iki ülke arasında konsolosluk alanında ikili iş birliğinin mevcut durumu, bu alandaki hukuki çerçeve de dahil olmak üzere iş birliğinin geliştirilmesi, iki ülke vatandaşlarının hak ve özgürlüklerinin korunması ve bu alanda düzenlemelerin sağlanması konuları ele alındı. gerekli konsolosluk yardımı alışverişinde bulunuldu.

 

Konsolosluk alanındaki son yenilikler hakkında bilgi alışverişinde bulunan taraflar, Azerbaycan ile Türkiye arasında eğitim, göç ve diğer alanlarda ilişkilerin güçlendirilmesinin önemine de vurgu yaptı.

 

Aynı zamanda istişareler çerçevesinde Azerbaycan’dan Dışişleri Bakan Yardımcısı Yalçın Rafiyev ve Türkiye’den Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim’in katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, ulaştırma alanlarında işbirliği imkanları konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Azerbaycan Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasında ticaret ve ticaretin, uluslararası kuruluşlar çerçevesinde işbirliğinin sürdürülmesinin önemine değinildi.

 

Y. Rafiyev, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi (COP29) Taraflar Konferansı’nın 29. Oturumu hazırlıkları çerçevesinde yapılan çalışmalar hakkında karşı tarafa bilgi verdi.

 

Toplantılara Adalet Bakanlığı ve Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Göç Dairesi, Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Göç Genel Müdürlüğü yetkilileri de katıldı.

 

 

Paylaş

BÜTÜN HABERLER

kaynak:https://mfa.gov.az/az/news/no10824

 

 

 

REKLAM ALANI