Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

ASKA GRUP TEKSTİL YÖNETİM KURULU BAŞKANI ABDÜLKADİR ARSLAN `DAN ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

ASKA GRUP TEKSTİL YÖNETİM KURULU BAŞKANI ABDÜLKADİR ARSLAN `DAN ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI
16.03.2023
A+
A-

ASKA GRUP TEKSTİL YÖNETİM KURULU BAŞKANI ABDÜLKADİR ARSLAN `DAN ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

Turan Teşkilatı Onursal Başkanı Aska Grup Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Arslan, 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi’nin 108. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Aska Grup Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Arslan, mesajında şu ifadelere yer verdi;

“18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin, 108. yıldönümünü kutlamanın büyük sevincini ve kutsal vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizin Şehitler Günü’nü idrak etmenin onur ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz.

Türk ve dünya tarihinde önemli bir dönüm noktası olan 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi, vatan topraklarımızı savunmak ve korumak için canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehitlerimizin anılması bakımından önemli ve anlamlı bir gündür.

Çanakkale, paylaşılmak ve tarihten silinmek istenen bir cihan imparatorluğu içinden kahraman bir milletin varlığını bütün dünyaya ispat ettiği, tarihte eşine rastlanamayacak kadar muhteşem bir milli duygu, milli inanç, istiklâl, kahramanlık ve milli şahlanışın başlangıç noktasıdır.

Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasına zemin hazırlayan Çanakkale Zaferi, bizim tarihimizin önemli savaşlarından biri olmuştur.

Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı, bir ulusun, bir coğrafyayı nasıl vatan yaptığının, aziz milletimizin sahip olduğu ve özünde var olan kahramanlık duygularının bir ifadesidir.

Sonuçları itibarıyla dünya tarihini etkileyen bir dönüm noktası olmuştur.

Bu vatan için canlarını seve seve veren şehitlerimiz, emsalsiz özverileriyle, milletimizin değerlerinin ne kadar sağlam ve güçlü olduğunu tarih boyunca ispatlamışlardır.

Bugün bizlere düşen görev, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve emanet edilen bu kutsal vatan topraklarının korunması ve bayrağımızın dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen mücadeleyi Millet olarak idrak etmek, gelecek nesillere bu bilinci aktarmak ve bu kutsal toprakları bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde devretmektir.

Türk Milleti şehitlerimizin ve gazilerimizin değerini daima bilmiştir. Onları asla unutmamıştır ve unutmayacaktır.

Bu duygularla 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, vatanını canından aziz bilen kahraman şehitlerimizi rahmet ve şükranla yâd ediyorum.

Ruhları şad, mekânları cennet olsun” dedi.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

REKLAM ALANI