Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

ALMANYA’DA Kİ DEMİRYOLU GREVİ SONA ERDİ!

ALMANYA’DA Kİ DEMİRYOLU GREVİ SONA ERDİ!
19.09.2021
A+
A-

ALMANYA’DA Kİ DEMİRYOLU GREVİ SONA ERDİ!

Deutsche Bahn ve tren sürücüleri sendikası (GDL), arasındaki ücret anlaşmazlığı çözüldü. Her iki taraf da iki aşamalı bir ücret artışı üzerinde anlaştı. Bu anlaşma, şimdilik grevin masadan kaldırıldığı anlamına geliyor.

Aşağı Saksonya ve Schleswig-Holstein eyalet başbakanları, Deutsche Bahn ile
GDL arasındaki anlaşmayı Perşembe günü duyurdular.

Ücret artışı ve korona primi

Her iki tarafın da açıkladığı gibi: 1 Aralık 2021 itibariyle, maaşlar önce yüzde 1,5, ardından 1 Mart 2023’te yüzde 1,8 daha artacak. 1 Aralık’ta çalışanlara, maaşlarına bağlı olarak 600 Euro’ya kadar korona primi verilecek. 1 Mart 2022’de 400 Euro’luk bir korona primi daha verilecek.

GDL, şirketin emeklilik planının yeniden yapılandırılmasını kabul etti; Önceki emeklilik sisteminin sadece mevcut çalışanlar için 2022’den itibaren devam edeceği belirtildi. GDL ilk kez, personel yetiştirmenin yanı sıra atölyeler ve yönetimdeki çalışanlar için de toplu sözleşmeler imzaladı.

GDL, şimdiye kadarki en uzun grevini geçen hafta salı günü sonlandırdı. Ancak geçen hafta grup yönetimi iyileştirilmiş bir teklif sunmazsa, sendika bu haftanın başında bir sonraki iş anlaşmazlığına hazırlanmaya başlamakla tehdit etti. Demiryolu şirketi, tren sürücüleriyle hafta sonu bir araya geldi ve ek bir ücret bileşeni sözü verdi. Şu an için başka bir grev tehdidi yok.

PROF. DR. ABDURRAHİM VURAL -ALMANYA

REKLAM ALANI