BASIN BÜLTENİ 15.05.2021
MARDİN DEPOLAMASI CAZİBE ANA KANAL VE
CAZİBE SULAMASI ŞEBEKE İNŞAATI
Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Mardin İline yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.
DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.
Mardin İli ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.
DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız; “Bu kapsamda Mardin Depolaması Cazibe Ana Kanal ve Cazibe Sulaması Şebeke İnşaatında 7 bin 500 metre uzunluğunda ana iletim kanalı dolgusunun tamamlandığını, yılsonu itibarıyla ana iletim kanalı betonu, sanat yapıları ve 46 bin dekar alanda sulama şebekesi çalışmalarının tamamlanarak sulamaya açılacağının altını çizerek, projenin tamamının bitirilmesi ile birlikte ise toplamda 297 bin 290 dekar tarım alanının sulamaya açılmış olacağını” söyledi.
Yıldız, ’Son olarak projenin hayata geçirilmesiyle milli ekonomiye yılda 233 Milyon 670 Bin Türk Lirası katkı sağlanacaktır.” dedi
Новгородское региональное отделение «Единой России» возглавила сенатор Елена Писарева
Дмитрий Медведев: «Единая Россия» вступает в свой четвертьвековой юбилей сплочённой командой
Мы обязаны победить: «Единая Россия» обратилась к членам партии, её сторонникам и согражданам в преддверии выборов в Госдуму
TÜRK MİLLİ KUVVETLER VAKFI GENEL BAŞKANI DR. FATİH ŞİMGA`DAN MEVLANA HAFTASI MESAJI
Владимир Якушев представил итоги работы «Единой России» в 2025 году
«Единая Россия»: Андрей Климов призвал усиливать межпартийное сотрудничество внутри БРИКС и сохранять открытый характер площадки