Surlarda Diriliş devam Ediyor
Tarihi Diyarbakır Surlarındaki diriliş tüm hızıyla sürüyor.
Vali Münir Karaloğlu tarafından kadim şehrin en önemli yapılarından olan tarihi surların dört bir yanında başlatılan restorasyon çalışmaları ara vermeden devam ediyor.
UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Diyarbakır Surlarında bulunan Mardin Kapı da devam eden restorasyon çalışmaları kapsamında yenilendi.
Yenilenen Mardin Kapısında İnceleme
Aslına uygun olarak yenilenen ve surlardaki yerine monte edilen kapıyı yerinde inceleyen Karaloğlu yetkililere çalışmalarından dolayı teşekkür ederken şehrin tarihine, kültürüne ve değerlerine sahip çıkmaya devam edeceklerini söyledi.
Karaloğlu, 5 km uzunluğundaki surların dışarıya açılan 4 ana kapısından birisi olan Mardin Kapısında gerçekleştirdiği incelemelerin ardından Keçi Burcunun etrafında sürdürülen peyzaj çalışmalarını da inceleyerek yetkililerden devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Kaynak:http://www.diyarbakir.gov.tr/tarihi-kapi-yenilendi
Birleşik Rusya Halk Programı kapsamında, Kuzbass’taki yaklaşık 600 okul ve anaokuluna yeni ekipman ve mobilya verilecek
Birleşik Rusya’nın girişimiyle, SVO’nun eski bir üyesi, Rostov-on-Don’un genç sakinlerine cesaret dersi verdi
Aqzhan – “Saf Ruh” – Büyük Bozkırın Markası
Birleşik Rusya, Başkortostan’ın Tatyshlinsky bölgesinde bir atletizm yarışması düzenledi
«Единая Россия» организовала легкоатлетический забег в Татышлинском районе Башкортостана
Birleşik Rusya, Perm bölgesindeki ilkokul öğrencilerine yönelik ekoloji dersleri düzenledi