Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

58 Yıl Önce Kıbrıs’ta İnsanlık Katledildi

58 Yıl Önce Kıbrıs’ta İnsanlık Katledildi
22.12.2021
A+
A-

58 Yıl Önce Kıbrıs’ta İnsanlık Katledildi

Kanlı Noel’de barbarca ve vahşice katledilen Kıbrıs Türkü’nü unutmadık!

21 Aralık 1963 Kıbrıs Türkü’ne yönelik hafızalardan silinmeyecek barbarca ve vahşice bir katliam gerçekleştirildi. Türklerin Ada’daki varlığını ortadan kaldırmak için Akritas adındaki bir planı uygulamaya koyan Rum Terör örgütü EOKA, Türklerin yaşadığımahalle ve köyleri hedef aldı.

“Kanlı Noel” olarak bilinen o kara günde çocuk, yaşlı, kadın demeden 364 kardeşimiz şehit edildi. İnsanlığa karşı suç olan bu saldırılarda 103 Türk köyü de boşaltıldı. “Kanlı Noel”, aynı zamanda Kıbrıs’taki çatışmaların da başlangıcı oldu.

Tabip Binbaşı Nihat İlhan’ın eşi ve üç çocuğu da Rum terör örgütü EOKA tarafından banyo küvetinde hunharca katledildi. Kıbrıs Türkü, tüm dünyanın hafızasına kazınan bunun gibi nice acıyla karşı karşıya kaldı.

1974 yılında gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekâtı ile kardeşlerini yalnız bırakmayan Türkiye, Ada’daki katliamlara da son verdi.

58’inci yıl dönümünde çocuk, yaşlı, kadın demeden yüzlerce kardeşimizi barbarca katledenleri lanetliyor, şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.

kaynak:https://www.msb.gov.tr/SlaytHaber/21122021-51585

REKLAM ALANI