Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

40 Yıllık Kan Davasını Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci Barışla Sonlandırdı

40 Yıllık Kan Davasını Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci Barışla Sonlandırdı
11.04.2021
A+
A-

40 Yıllık Kan Davasını Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci Barışla Sonlandırdı

40 Yıllık Kan Davasını Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci Barışla Sonlandırdı.

Viranşehir ilçesine Belediye Başkanı olduğundan bu yana ilklere imza atan Ak Parti Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci. Bugün Viranşehir ilçesinde 40 Yıllık Kan Davasını olan iki aileyi barıştırarak ilklere imza atmaya devam ediyor.

Şanlıurfa Viranşehir’de 40 yıldır iki aile arasında süren kan davası barışla sona erdi. Demirboğa ve Elmas aileleri dualarla barıştı.

Yaklaşık 40 yıl önce iki aile arasında husumet doğdu. Elmas ve Demirboğa aileleri arasındaki husumet nedeni ile 2 kişi hayatını kaybetti. Ak Parti Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, ilçenin kanaat önderleri, Ragıp Yazmacı ve Mehmet Şerif Özkan iki ailenin barışması ve husumeti bitirmek için girişimlerde bulundular. Yapılan görüşmeler sonunda iki aile barışmayı kabul ettiler.

Çuva Aşiretine mensup iki aile Demirci yolu üzerinde bir tesiste Bugün bir araya gelerek, dualar eşliğinde barıştı. Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, her iki aileye teşekkür etti.

Başkan Ekinci “Kan davaları çok can yaktı. Bölgemiz bu kangren olmuş yaradan çok çekti. Artık bu tür olaylar olsun istemiyoruz. Her iki ailemize bizleri kırmayıp barıştıkları için çok teşekkür ediyorum,.” Diyerek İşimiz Gücümüz Viranşehir ilçemize hizmet etmek olduğunu söyledi.

Elmas ailesinden Mehmet Sıtkı Elmas ve Demirboğa ailesinden Ömer Demirboğa, barıştıkları için çok mutlu olduklarını söyleyerek Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci ve ekibine Teşekkür ettiler.

Elmas ve Demirboğa” Kan davası çok kötü birşey. Dilerim kimsenin başına gelmez. Bizleri barıştıran Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci ve ekibine çok teşekkür ediyoruz. Allah onlardan razı olsun. ” dediler.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

 

REKLAM ALANI